2015-02-19

Exova Metech tecknar nytt outsourcingavtal i Tyskland

Produktbild från företaget Element Metech AB - Exova Metech tecknar nytt outsourcingavtal i Tyskland

Mätteknikföretaget Exova Metech AB har tecknat avtal om outsourcing av kalibrerings-verksamheten hos tyska Sartorius Werkzeuge, som är en del av den globala Würth-gruppen. Avtalet innebär att Exova Metech tar över den befintliga verksamheten för kalibrering av mätinstrument inklusive sex anställda tekniker hos Sartorius Werkzeuge, beläget Ratingen, Düsseldorf.

Affären stärker Exova Metechs närvaro och tjänsteutbud Rhein-Ruhr området samt positionerar Exova Metech som en av de största tredjeparts-leverantörerna inom kalibrering och mättekniska tjänster på den Tyska marknaden.

“Vårt avtal med Sartorius Werkzeuge understryker vår avsikt att fortsätta växa på den tyska marknaden, och befäster vår position som en av de ledande leverantörerna av avancerade mätteknikska tjänster”, säger Hans Åberg, vd för Exova Metech

Sartorius Werkzeuge distribuerar precisionsverktyg till industrin, och är en del av den globala företagsgruppen Würth. Företaget har 180 anställda och huvudkontoret finns i Ratingen, Tyskland.

Hans Plattes, vd för Sartorius Werkzeuge kommenterar: “Marknaden för precisionsverktyg kräver högsta kvalitet på kalibreringstjänster, och vår affär med Exova Metech ger oss den bästa partnern för detta. Vi kommer nu att kunna erbjuda Exova Metechs breda tjänsteutbud till nya och befintliga kunder, vilket vi ser som en stor fördel.”

Exova Metech med huvudkontor i Linköping har haft en mycket positiv utveckling den senaste tiden, och har vuxit genom strategiska förvärv, outsourcingkontrakt och organisk tillväxt. Bara det senaste året har man expanderat geografiskt till Norge, Tjeckien, USA och Kina.

Övertagandet av kalibreringsverksamheten är en del av Exova Metechs fortsatta expansion på den tyska marknaden.

Information om företaget: Element Metech AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk