2014-01-20

Exova Metech har tecknat ett långsiktigt avtal med Vestas och tar över verksamheter i Danmark, USA och Kina

Produktbild från företaget Element Metech AB - Exova Metech har tecknat ett långsiktigt avtal med Vestas och tar över verksamheter i Danmark, USA och Kina

Mätteknikföretaget Exova Metech har skrivit ett outsourcingavtal med den världsledande tillverkaren av vindkraftverk, Vestas, och blir därmed huvudleverantör av kalibreringstjänster. Tjänsterna avser kvalitetssäkring av mätningar genom löpande kalibrering av mätverktyg och mätinstrument på Vestas produktionsanläggningar.

Avtalet innebär ett långsiktigt partnerskap där Exova Metech tar över Vestas interna kalibreringsverksamheter vid produktionsenheterna i Lem, Danmark och i Denver, USA med sammanlagt 18 anställda, samt verksamheten i Tianjin, Kina senare under våren.

Exova Metech har levererat mättekniska tjänster till vindkraftsindustrin i över femton år, och avtalet innebär ett bredare tjänsteutbud gentemot Vestas. Övertagandet stärker Exova Metechs kapacitet ytterligare, och innebär möjligheter till fortsatt expansion i USA och Kina.

“Vi är både stolta och glada över det förtroende som Vestas visar oss, och det bekräftar vår position som en av de ledande leverantörerna av högteknologiska tjänster till vindkraftsindustrin”, säger Hans Åberg, VD för Exova Metech. ”Det är vår förmåga att erbjuda flexibla lösningar som belönas, och det innebär också att vi kan fortsätta att växa globalt genom strategiska förvärv och långsiktiga partnerskap” fortsätter Hans.

Nicola Gianluca Raimondi, senior manager QSE incident management och ansvarig för kalibrering på Vestas kommenterar: “Vårt samarbete med Exova Metech sträcker sig många år tillbaka, och detta avtal innebär för Vestas att vi säkrar tillgången till den bästa kalibreringsleverantören för vår verksamhet. Genom outsourcing av kalibreringsverksamheterna kan vi fokusera på vår kärnverksamhet, och samtidigt erhålla bästa möjliga lösning inom detta tekniskt sett kritiska område.”


Information om företaget: Element Metech AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk