2014-05-21

Exova Metech förvärvar verksamhet i Norge

Produktbild från företaget Element Metech AB - Exova Metech förvärvar verksamhet i Norge

Mätteknikföretaget Exova Metech AB har tecknat avtal om övertagande av kalibreringsverksamheten hos Raufoss Offshore AS i Norge. Förvärvet följer som en del i Exova Metechs expansion den senaste tiden.


Avtalet innebär att Exova Metech tar över den befintliga kalibreringsverksamheten inklusive sju anställda tekniker hos Raufoss Offshore beläget i Raufoss Industripark norr om Oslo.

Raufoss Offshore utför mättekniska tjänster och kalibrering av mätinstrument till den norska försvars- och fordonsindustrin, samt inom olje- och gasindustrin. Exova Metech kommer även att leverera tjänster till verksamheterna inom Raufoss Offshore.

 – Vi tar över en välskött verksamhet med tillväxtpotential. Genom Exova Metechs breda servicekoncept utökar vi tjänsteutbudet och kan växa både hos befintliga kunder och inom fler branscher, berättar Hans Åberg, vd för Exova Metech i ett pressmeddelande. 

 – Genom etableringen i Norge stärker vi vår position ytterligare som den ledande leverantören av mättekniska tjänster i Norden, fortsätter Hans.  – Etableringen i Norge är ett naturligt steg i vår fortsatta expansion inom Norden, Europa och globalt.

Exova Metech med huvudkontor i Linköping har haft en mycket positiv utveckling senaste tiden, och har vuxit genom strategiska förvärv, outsourcingkontrakt och organisk tillväxt. Bland annat genom förvärvet av GSMobile Calibration i Tjeckien, och genom övertagande av mätlaboratorier hos den världsledande vindturbintillverkaren Vestas i Danmark, USA och Kina.


Information om företaget: Element Metech AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk