2009-12-04

Swisslog tilldelas stor order från Tine Gruppen

Produktbild från företaget Swisslog AB - Swisslog tilldelas stor order från Tine Gruppen

Buchs / Aarau, 4 december 2009 – Tine BA, Norges största producent, distributör och exportör av mejeriprodukter, har gett i uppdrag till Swisslog att designa och realisera en modern och högautomatiserad logistikanläggning i Oslo, Norge. Ordersumman uppgår till ca. MNOK 200.

Det nya lagret och distributionscentralen kommer att integreras med den befintliga produktionsanläggningen på Kalbakken, nära Oslo. Anläggningen kommer att ge stöd åt Tines mål för framtida tillväxt och en effektiv logistik. ”Vår anläggning måste prestera på topp för att vi skall kunna möta den ökade konkurrensen. Det här projektet kommer säkra expansionen av vår logistik- och produktionskapacitet för färsk mat i östra Norge, säger Kjell Sårheim, VD för Tine Mejeriet Öst.

Ordern understryker Swisslogs renommé som ledande leverantör av moderna och effektiva automatiska logistiklösningar för distribution av mat och dryck. ”Vi är mycket tillfreds med förtroendet som Tine har visat oss med ordern av det här krävande logistikprojektet”, säger Ulf Wallin, VD Swisslog, Skandinavien.

Logistikanläggningen kommer bland annat innehålla två höglager, palltransportörer, en ”order release modul” (ORM) för automatisk frisläppning av ”blåbrickor”, ett monorail-system och specialpallar för rullcontainrar. Swisslog kommer att använda de egenutvecklade mjukvaruprodukterna WarehouseManagerTM och AutomationManagerTM för styrningen av hela anläggningen. Swisslog är dessutom ansvarig för totalintegrationen av samtliga system hos Tine. Driftstarten av anläggningen är indelad i tre faser och den första är planerad till början av 2012.

Kontakt

Swisslog AB
Evalena Fasth, Marketing Executive
Tel: +46 (0)142 557 11, Mobil: +46 (0)70 320 57 11
E-mail: evalena.fasth@swisslog.com
Internet: www.swisslog.se

Information om företaget: Swisslog AB