2009-12-01

HACH LANGE nominerat till miljöpris!

Produktbild från företaget Hach Lange AB - Nominerat till miljöpris!

Kyvett-test från HACH LANGE

Den miljövänliga återvinningen av kyvett-tester har nominerat HACH LANGE till German Sustainability Award 2009 – det tyska priset för miljö och hållbar utveckling.

I konkurrens med mer än 400 företag i Tyskland har juryn belönat HACH LANGE i kategorin ”Tysklands, ur miljösynpunkt, mest hållbara produkter och tjänster”. Det är HACH LANGEs kyvett-tester, vilka tar hänsyn till miljöpåverkan under produktens hela livscykel, som ligger till grund för nomineringen.

Kyvett-test med returbiljett
- Vi är mycket glada och stolta över nomineringen säger VD Peter Svensson från HACH LANGE, och fortsätter: Minimering av kemikalier har alltid varit viktigt i utvecklingen av våra kyvett-tester. Därtill så har vi med vår avfallshantering säkerställt en korrekt återvinning av produkten. Kunden skickar helt enkelt tillbaka de använda kyvett-testerna till oss – så sköter vi resten.

I HACH LANGEs certifierade miljöcenter återvinns över 75% av ett kyvett-test tack vare speciellt utvecklade tekniker för reagensbehandling. Miljöcentret har i mer än 10 år varit en certifierad avfallsbehandlingsverksamhet.

Information om företaget: Hach Lange AB