2009-12-01

Farnell utökar med Tyco Electronics SFP+ interconnectprodukter för höghastighetstillämpningar

Produktbild från företaget Farnell Danmark A/S, Svensk Filial - SFP+-produkter

Farnell har utökat sitt sortiment från Tyco electronics till att även omfatta företagets SFP+-produkter (Small Form Pluggable) med kontaktdon och hylsor. Användningsområdena är snabba datatillämpningar upp till 10 Gbit/sek. SFP+-sortimentet är idealiskt för korta avstånd i datalagring, servrar, nätverk, routrar och hubbar.

Farnell har haft ett mycket lyckosamt samarbete med Tyco Electronics i mer än 20 år och lagerför nu fler än 11500 av den ledande elektronikleverantörens produkter. Genom en mängd initiativ som Live Chat, datablad på hemsidan och nu ingenjörsnätvärket på element14 hjälper Farnell sina kunders utvecklingsingenjörer med kvalitativ information och idéer om hur man får ut sina nya produkter på marknaden så snabbt och effektivt som möjligt.

SFP+-produktfamiljen uppfyller prestandakraven i storleksspecifikationen SFF-8431 (small form factor) och stödjer 8G ”fibre channel”- och 10G Ethernettillämpningar. Alla produkter i familjen stödjer också kopparkabel för kostnadseffektiva korthållslösningar. En EMI-skärm anbringas på kontaktdonets baksida för att uppfylla SFF-8432-specifikationen. Aktiv och passiv utjämning erbjuds med en enkel ”pull-to-release”-mekanism. En översikt över SFP+-sortimentet, tillämpningar och egenskaper finns på Tyco Electronics avdelning på element14 på www.element-14.com.

”Att utöka med ledande teknologiprodukter från framstående leverantörer till vårt sortiment är en klar indikation på hur Farnell vill hjälpa sina kunder att utveckla och marknadsföra nya konstruktioner som ger dem konkurrensfördelar,” säger Mike Buffam Director of Supplier & Product Management hos Farnell. Han tillägger: ”Genom vår förmåga att tillhandahålla stark teknisk support och tekniska resurser som element14 kan vi göra arbetet för konstruktörer enklare och till och med korta ner utvecklingstiden.”

Michael Finch, Account Manager EMEA hos Tyco Electronics UK, säger: ”Tyco Electronics är en ledande leverantör när det gäller utveckling av SFP-sammankopplingar. Farnell är en viktig partner som tillhandahåller SFP-produkter till tusentals potentiella och befintliga kunder, konstruktörer och studenter. Detta samarbete ökar påtagligt medvetenheten av Tycos SFP-produkter på marknaden.”

Information om företaget: Farnell Danmark A/S, Svensk Filial