2009-11-19

Skräddarsydda drivsystem ökar effektiviteten

Produktbild från företaget Lenze AB - Frekvensomriktaren 8400

Nya frekvensomriktaren 8400 med tre olika tekniknivåer med bla inbyggd positionering i versionen Highline

Intelligenta koncept bidrar till att sänka kostnaderna

Idag ligger den största möjligheten att vara innovativ i att använda drivteknik på ett smart sätt och att optimera användningen av systemkomponenterna – inte i detaljer som rör teknisk förfining. Positioneringsapplikationer är ett särskilt bra exempel på denna möjlighet. Istället för att automatiskt satsa på servosystem, vilket tycks höra till vanligheten, kan det löna sig att göra en utförlig analys av själva tillämpningen. På så sätt kan ingenjörerna vid Lenze, specialisten på driv- och automatiseringslösningar, ofta förslå effektiva alternativ som uppfyller alla krav för en viss applikation.

Exempelvis kan användning av växelmotorer med litet underhållsbehov och lång livslängd vara allt som behövs för att implementera ett positioneringsjobb med gränsströmställare. Kanske är inte dynamikkraven tillräckliga för att rättfärdiga användningen av kraftfulla servosystem? I dessa fall kan en frekvensomriktare med integrerad positionering som Lenze’s 8400 HighLine fungera som en skräddarsydd lösning. När gränsen för drivfunktionens dynamik är nådd finns närmast oändliga möjligheter inom servotekniken. Servo Driven 9400 från Lenze är en idealisk utgångspunkt för denna typ av skräddarsydda lösningar.

Genom att alltid använda exakt rätt teknik finns utrymme för kostnadsbesparingar, vilket också stärker maskinbyggarens konkurrenskraft. Det är möjligt genom ett nära och öppet samarbete med en drivsystemsspecialist som kan erbjuda en heltäckande och skalbar produktportfölj, och har stor kunskap om dimensionering av drivsystem. Lenze har därför systematiskt utökat sin L force-plattform för drivsystem och automation under de senaste åren. Utöver detta produktutbud erbjuder Lenze expertråd och tekniska tjänster för effektiva, skräddarsydda lösningar för drivning och automatisering från en och samma källa.

Information om företaget: Lenze AB