2009-11-26

Pac-Production vann Örebro kommuns Näringslivspris 2009

Produktbild från företaget Pac-Production Sweden AB - Pac-Production vann Örebro kommuns Näringslivspris 2009

Varje år delar Örebro kommun ut sitt näringslivspris till ett företag som har visat ”initiativkraft, genomförandeförmåga och en positiv marknadsanpassning”. Årets lyckliga vinnare blev Pac-Production, familjeföretaget som under de senaste åren har utvecklats till ett av Sveriges ledande företag inom engångs- och förbrukningsmaterial.

– Priset tillägnas helt och hållet våra medarbetare och samarbetspartners, säger vd Magnus Karlsson, utan medarbetarnas engagemang och våra samarbetspartners förtroende hade det inte varit möjligt att nå den här framgången.

Det går bra för Pac-Production. Under de senaste fem åren har omsättningen ökat med ca 90 miljoner kronor – 2009 beräknas den landa på över 260 miljoner kronor.

– Allt fler inser att en bra förpackning förstärker innehållet, förklarar Magnus Karlsson och fortsätter: – Vi säljer ett mycket bra koncept och kan erbjuda kunderna allt de behöver. Och vi blir hela tiden bättre och bättre tack vare allt vi lär oss av både små och stora kunder.

Produkterna tillverkas av etablerade tillverkare över hela världen och kan anpassas efter varje kunds specifika önskemål. Det breda produktsortimentet säljs av den egna säljkåren, men även via webbutik.

Miljösatsning 2010
Näringslivspriset och rekordomsättningen gör inte att Pac-Production drar ner på takten. Tvärtom. Inför 2010 planerar pristagaren bland annat för uppdaterad webbhandel och för en storsatsning på miljöprofilen. Miljöengagemanget fokuserar under nästa år på vindkraftsprojektet som ska göra Pac-Production självförsörjande på el, på etanoldrivna tjänstebilar och på sponsring av Naturskyddsföreningen.

För mer information,
kontakta Magnus Karlsson, vd Pac-Production: 070-660 52 43
eller magnus.karlsson@pac-production.se

Juryns fullständiga motivering
”Pac-Production förser marknaden med den bästa totallösningen av engångs- och förbrukningsartiklar från hela världen med en till kund mycket hög servicenivå och som idag vuxit till ett av Sveriges ledande företag inom engångs- och förpackningsmaterial. Företaget har en stabil ekonomi och en uttalad miljöpolicy.”

Ladda ner pressreleasen

Information om företaget: Pac-Production Sweden AB