2009-11-17

Leken ger kunskap för livet

Produktbild från företaget Hags Aneby AB - Leken ger kunskap för livet

Att leka är inte bara en lek. Det är en hel vetenskap som inte bara skapar glädje för stunden utan också är ett närmast oslagbart pedagogiskt instrument.

Nu introducerar vi HAGS Lekcirkel. Det är ett sätt för oss att möta våra kunders önskemål och behov – många av våra kunder har en tydlig pedagogisk ambition. Med Lekcirkeln kan vi kommunicera våra idéer kring leken och dess fördelar på ett helt nytt sätt. Modellen är ny men tankesättet har funnits hos HAGS sedan länge.

– HAGS Lekcirkel har sitt ursprung i den danske forskaren och pedagogen Jørn Martin Steenholds Videnshjulet, berättar Charlotta Göranson, marknadschef på HAGS, som har varit med under introduktionen av HAGS Lekcirkel. Med Steenholds forskning och litteratur som grund har vi tagit fram en modell som är anpassad just för HAGS, vårt t ankesätt och våra produkter.
HAGS Lekcirkel består av tio olika kunskaper. De uppstår i leken och följer barnet genom livet. Samtidigt är de alla viktiga för barnets utveckling.

– Var och en av våra produkter och deras olika funktioner ger barnet kunskaper från Lekcirkelns alla delar, säger Charlotta. Beroende på vad barnet gör och hur det leker, vilken ålder han eller hon är i, den miljö som lekprodukten finns i och vilka fysiska och motoriska förutsättningar barnet har utvecklas det på olika sätt.

För mer information, kontakta Thomas Berfenfeldt på
Tel. 0380-473 00 eller t.berfenfeldt@hags.com.

Information om företaget: Hags Aneby AB