2013-01-29

Nyhet: Styr, lyft och sänkrörelser genom att trycka på lasten.

Produktbild från företaget Dematek AB - Nyhet: Styr, lyft och sänkrörelser genom att trycka på lasten.

Exakt positionering med Demag E-Balancer , helt nyutvecklad som ger extrem smidig och skonsam hantering. Exempelvis vid hantering av komponenter och för positionering av arbetsstycken med maximal precision.

E-Balancer fungerar som en förlängning av operatörens arm. Samtidigt, kan lyft och sänk rörelser styras exakt med ergonomiska D-Grip manöverhandtag. Operatören kan växla över från  "Grepp styrd" till "last styrd". Han kan då hantera lasten direkt och kan styra e-balanserare enkelt och intuitivt genom små rörelser.
Ett sofistikerat elektroniskt styrsystem ger en exakt positionering. Tack vare sin användarvänlighet ger E-Balancer större effektivitet och ger möjlighet att koncentrera sig på monteringsprocesser.

Demag E-Balancer kan användas för att styra och positionera laster med mycket hög noggranhet, hög säkerhet och tillförlitlighet. Användningsområde t.ex.  verktygsbyte på formsprutningsmaskiner, positionering av arbetsstycken i verktygsmaskiner samt montering av komponenter och maskiner.

Det elektroniska styrsystemet har olika driftlägen som gör det möjligt att matcha Era specifika driftsförhållanden exakt.

E-Balancer är rubust och utvecklad för industriella tillämpningar och behöver endast elektrisk anslutning. Tack vare sina plug-&-play-anslutning kan den snabbt tas i drift.

E-Balancer erbjuds med lastkapacitet på 80, 125 och 160 kg med en lyfthastighet på 35 m / min. Maximal lyfthöjd  2200 mm.


D-Grip-enhet som är ansluten till E-Balancer med hjälp av en spiralformad kabel möjliggör att enheten kan styras ergonomiskt. Systemet ger tack vare sin förmåga att byta till laststyrning funktionen operatören möjlighet att variera sin hantering av lasten på ett mer ergonomiskt sett. Det enda som behöves är ett lätt tryck med handen av operatören för att lyfta eller sänka lasten.

E-Balancern kompatibel med Demag´s övriga produkter. Exempelvis kan den lätt monteras i en KBK bana, på I-balk eller i en svängkran.


Läs mer om E-Balancer på vår hemsida under produkter/kättingtelfrar.

Information om företaget: Dematek AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk