2016-05-09

SensorProbe 2+ med SNMPv3/VPN-baserad övervakning för datorhallar och andra kritiska miljöer

Produktbild från företaget System Technology Sweden AB - SensorProbe 2+ med SNMPv3/VPN-baserad övervakning för datorhallar och andra kritiska miljöer

SP2+ är en vidareutveckling av sensorProbe 2, världens mest sålda övervakningssystem för IT-infrastruktur. Den nya SP2+-plattformen som tagit tre år att utveckla är idealisk för termisk mappning av serverrackar då den kan övervaka temperatur och fukt på både tilluft och frånluft i realtid och larma via krypterad SNMP, VPN, HTTPS och e-post. Även inbyggt 3G-modem finns som tillval. SP2+ har 4 givaringångar som även kan användas för expansion.

Förutom temperatur och fukt kan SP2+ expanderas med upp till 150 givarportar, inklusive stöd för racklåssystem. Det finns givare för övervakning av temperatur, fukt, rök, vatteninträngning, fläktar, UPS, skalskydd för lokaler och apparatskåp och mycket mera.

Expansionsmoduler finns för både analoga och digitala I/O. Alla givare och all expansion ansluts med RJ45-kontakter och alla givares status övervakas kontinuerligt.

Ett avancerat larmsystem med olika larmnivåer gör att man kan gradera larmen på ett effektivt sätt. Ett larm kan antingen kopplas till en enskild händelse eller en kombination av händelser. Varje givare har fyra larmnivåer, ±varning eller ±larm som kan skickas som SNMP-traps, SMS eller krypterad e-post. Ett larm kan även aktivera reläer och digitala I/O för styrning eller nedstängning av kritiska funktioner.

Till SP2+ finns även AKCess Pro Server en avancerad övervakningsprogramvara med ”drill down maps”, video, larmeskalering och mycket mera som ingår utan kostnad.

Systemet är därutöver kompatibelt med alla etablerade övervakningssystem som HP OpenView, IBM Tivoli, CA Unicenter TNG, Nagios, WhatsUp Gold, Logalot, MRTG m.fl.

Om AKCP och System Technology Sweden AB

AKCP är sedan 1981 en världsledande producent av produkter för nätverksbaserad övervakning av tekniska miljöer. Man har idag över 130 000 installationer över hela världen med många Fortune500 företag som kunder.

AKCP representeras i Sverige av System Technology Sweden AB, ett kunskapsföretag med mångårig erfarenhet inom test- och mätteknik, industriautomation och inbäddade system. Vi representerar ett antal högteknologiföretag inom fackområdena.

Information om företaget: System Technology Sweden AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk