2007-01-10

CompuLab CM-iPM – Toppresterande SoM baserad på Pentium M!

Produktbild från företaget System Technology Sweden AB - CM-iPM

CM-iPM är en System on Module med PC-kompatibel arkitektur. Modulen är liten, endast 70 x 90 mm, men har extra mycket processorkraft och grafikprestanda för applikationer där detta behövs. CM-iPM är baserad på Intel Pentium M eller Celeron M med klockfrekvenser upp till 2 GHz. Modulen är ett komplett byggblock för inbäddade produkter och innehåller alla komponenter som behövs för att köra operativsystem såsom Linux eller Windows XP. Jämfört med andra produkter i sin klass är CM-iPM mindre, billigare och har fler integrerade funktioner på en mycket liten yta. Modulen uppfyller självfallet RoHS-direktivet.

För inbäddade applikationer har CM-iPM upp till 1024 MB DDR2 RAM, Flashdisk på upp till 512 MB och SXGA grafikkontroller med en upplösning på 1920 x 1200 som kan användas tillsammans med LCD, LVDS, CRT och TV. De interfacebussar som finns på modulen är PCI, PCI Express, LPC och AC97. Övrig I/O som kan nämnas är 100Mb/1000Mb Ethernet, parallell och seriell ATA, serieport, audio, mm.

Modulen ansluts till ett bärarkort via tre stycken 140-stifts miniatyrkontaktdon. Kontaktdonens konfiguration är standardiserad och tillåter utbytbarhet mot andra moduler från CompuLab. CompuLab erbjuder kompletta designunderlag för bärarkort och levererar själva PC/104+ samt Mini-ATX kort. Modulerna finns även med utökat temperaturområde -40 - +85°C.

CM-iPM har ett startpris på $250 i 1000-kvantitet. Utvecklingssystem med ett års support finns tillgängliga från CompuLab.
CompuLab är en ledande tillverkare av "System on Module" (SoM) för volymapplikationer och deras produkter kännetecknas av avancerade funktioner, hög integrationsnivå, och mycket konkurrenskraftiga priser. Modulerna är kompletta datorer med minne, I/O-enheter samt CPU baserad på PXA270, PXA255, x86 eller Pentium-arkitektur.

CompuLab representeras i Sverige av System Technology Sweden AB, ett kunskapsföretag med mångårig erfarenhet inom test- och mätteknik, industriautomation och inbäddade system. Vi representerar ett antal högteknologiföretag inom fackområdena.

Information om företaget: System Technology Sweden AB