2006-08-24

Marknaden första skalbara System-on-Module med Wi-Fi-option

Produktbild från företaget System Technology Sweden AB - CompuLab CM-X270L

Med CM-X270L introducerar CompuLab en ny SoM processormodul som är möjlig att få bestyckad med integrerad WLAN/Wi-Fi. Detta är den första och för närvarande den enda WLAN-bestyckade processormodulen på SoM-marknaden och den öppnar för kostnadseffektiva lösningar av mobila applikationer. Modulen uppfyller självfallet RoHS-direktivet.

WiFi-funktionen stöder standarden 802.11b som ger en hastighet av 10 Mbps på 2,4 GHz bandet. Det finns möjlighet att ansluta dubbla antenner för utökad räckvidd och stabilitet. Det finns även utvecklingsplaner för att införa 802.11g (54 Mbps).

CM-X270L är baserad på Intels PXA270 ARM-kärna. Arkitekturen är särskilt lämplig för applikationer som behöver trådlös nätverksanslutning, exempelvis informationsterminaler och betalmaskiner. Jämfört med andra produkter i sin klass är CM-X270L mindre, billigare och har fler integrerade funktioner på en mycket liten yta.

Modulen har en strömförbrukning mellan 0,2 och 2 Watt i active mode, beroende på utrustning och klockfrekvens. Förbrukningen i Standby/Sleep-mode är så låg som 3 mW. För inbäddade applikationer har CM-X270L en Flashdisk på upp till 512 MB, PCMCIA för Compact Flash, PCI- och lokalbuss, 100 Mbit Ethernet, serieportar, audio, touchscreen m m. För multimediaapplikationer finns TFT/STN grafikkontroller med upp till 800 x 600 i upplösning. Operativsystemstöd finns för Linux, och Windows CE.

Modulen ansluts till baskortet via två stycken 140-stifts miniatyrkontaktdon. Kontaktdonens pinout är standardiserad och tillåter utbytbarhet mot andra moduler från CompuLab. CompuLab erbjuder kompletta designunderlag för bärarkort och levererar själva PC/104+ samt Mini-ATX kort. Modulerna finns även med utökat temperaturområde -40 - +85°C.

CM-X270L med Wi-Fi optionen har ett startpris på $82 i 1000-kvantitet. Utvecklingssystem med ett års support finns tillgängliga från CompuLab.

CompuLab är en ledande tillverkare av "System on Module" (SOM) för volymapplikationer och deras produkter kännetecknas av avancerade funktioner, hög integrationsnivå, och konkurrenskraftiga priser. Modulerna är kompletta datorer med minne, I/O-enheter samt CPU baserad på PXA270, PXA255, x86 eller Pentium-arkitektur.

CompuLab representeras i Sverige av System Technology Sweden AB, ett kunskapsföretag med mångårig erfarenhet inom test- och mätteknik, industriautomation och inbäddade system. Vi representerar ett antal högteknologiföretag inom fackområdena.

Information om företaget: System Technology Sweden AB