2010-11-09

RS utökar Amphenol-serien till över 9000 elektromekaniska kontaktdon

Produktbild från företaget RS Components Danmark - Amphenol-serien

Det utökade utbudet av kontaktdon för branschspecifika apparater inkluderar Electroless Nickel 62 samt Helios-kontaktdon för förnybar energiutrustning

Oktober 2010. RS Components, ledande distributör av elektroniska, elektromekaniska och industriella produkter tillkännagav idag att de markant utökat sin portfölj av Amphenol-kontaktdon. Lanseringen av 650 nya produkter har utökat RS Amphenol-serie till totalt över 9000 artiklar, som finns tillgängliga i lager för omgående leverans.

Den förstärkta portföljen inkluderar kontaktdon för medicin, militär, förnybar energi, industri, dator- och ljudteknologi och utgör därmed ett av de bredaste utbuden av lagerhållna Amphenol-produkter för elektronikutvecklare. Utökningen inkluderar 127 nya D-Sub-kontaktdon, Alden Pulse-Lok-kontaktdon framtagna för sjukvårdsindustrin och Helios-kontaktdon lämpliga för förnybar energiutrustning, samt kompletteras av en serie kontaktdon utvecklade för hårda miljöer och industrianvändning.

Hela Amphenol-serien kan fås förpackad såväl enligt RS-standard som enligt industristandard och är redo att omgående tas i bruk på automatiserade produktionsanläggningar. Alla nya produkter levereras i valfri mängd vilket möjliggör för kunden att endast beställa den kvantitet som behövs och undvika onödiga lagerhållningskostnader. Kunderna kan dessutom få bättre mängdrabatt vid större beställningar.

Amphenols distributörschefer på Europamarknaden, Serge Veld på InfoCom Operations och Tim Griffin på Mil-Aero & Industrial Operations säger så här om lanseringen: ”I egenskap av global organisation klarar RS av att möta behoven hos alla typer av kunder vilket gör förtaget till en idealisk distributionspartner för Amphenol. Tillsammans kan RS och Amphenol erbjuda en oslagbar servicekvalitet uppbackad av superb teknisk support och vi jublar över RS initiativ att utöka utbudet av Amphenol-komponenter tillgängliga för kunderna.

Chris Page, generaldirektör på Electronics for RS Components kommenterar: "Amphenol är ett av de huvudsakliga kontaktdonmärken som elektronikutvecklare och -köpare tittar på när de tar fram nya apparater. Vi är glada över att utöka vår Amphenol-portfölj för att förse våra kunder med ett omfattande utbud till konkurrenskraftiga priser och med marknadsledande service.”

Amphenol-utbudet från RS finns tillgängligt på nätet, på www.rsonline.se, där kunderna kan komma direkt till produktutbudet, hitta teknisk information samt välja och beställa produkter.

Information om företaget: RS Components Danmark