2010-11-02

Nordson EFD´s New BackPack™ - ställdon för ventil förbättrar dispenseringsventilernas snabbhet och noggrannhet.

Produktbild från företaget G A Lindberg ChemTech AB - Nordson EFD´s New BackPack™ - ställdon

Ökar vinsten för tillverkare och möjliggör produktion av fler produkter under samma tidsperiod.

Nordson EFD i USA har introducerat en ny uppfinning för att förbättra produktivitet och vinst i den beräknade $ 10-miljardersmarknaden för montering.

Tusentals tillverkare runt om i världen använder Nordson EFD dispenseringsventiler i sina automatiserade produktionslinor för att applicera vätskor i repeterbara mängder. Övervägande applikationer i life sciense, elektronik och fordonsindustrin kommer att ha nytta av BackPack™.

Det nya BackPack™ ställdonet kan hjälpa dessa företag att producera mer produkter på kortare tid genom möjliggörandet av cykling av Nordson EFD ventiler 2-3 gånger snabbare än som tidigare var möjligt. Det snabbare ventilställdonet gör det också möjligt att producera de mindre vätskedroppar som önskas i dagens avancerade produkter, som exempelvis medicinska apparater och portabel elektronik.

Införlivandet av avancerad miniatyriserad magnetventilsteknologi, den uppfinningsrika BackPack monterar magnetventilen som används för att öppna och stänga dispenseringsventilen direkt på dispenseringsventilens luftcylinder hellre än på en separat fixtur. Detta gör det möjligt att uppnå magnetventilshastigheter så korta som 5-6 millisekunder och cykeltider så höga som 800 per minut. Typiska magnetventilshastigheter är annars 15 millisekunder resp 400.

För mer information kontakta gärna Ove Törnqvist på 08-703 02 00 eller gå in på www.galindberg.se.

Information om företaget: G A Lindberg ChemTech AB