2009-12-21

Order till Prevas, IT-system för produktion

Prevas har fått förtroendet att vidareutveckla ett befintligt produktionssystem hos Saab Microwave Systems. Leverans i maj.

Saab Microwave Systems är en affärsenhet inom försvars- och säkerhetsföretaget Saab som tillverkar och utvecklar olika typer av radar- och sensorsystem för användning i luften, på marken och inom marina områden.
De nya systemdelarna som levereras av Prevas, bidrar till att Saab Microwave Systems får ett flexiblare produktionssystem som lättare kan anpassas till rådande produktionsbehov.

- Prevas specialistkompetens inom produktionssystem och spårbarhet var avgörande vid val av samarbetspartner, säger Ulf Bergström Senior Test Engineer på Saab Microwave Systems.

- Industriella IT-system är en stark konkurrensfaktor för svensk industri. Att ha kontroll på produktionen i kombination med ständiga förbättringar är mycket viktigt. Vi är mycket glada för denna order, säger Christer Ramebäck affärsområdeschef Industrisystem på Prevas.

Att öka lönsamheten genom intelligenta investeringar i produktivitets- och kvalitetshöjande lösningar blir allt viktigare för industriföretag. Prevas har sedan 1985 levererat IT-lösningar som hjälper kunder att öka lönsamheten.

Mats Lundberg, CEO Prevas AB
Tfn: 08-726 40 02, Mobil: 0733-37 75 40
E-mail: mats.lundberg@prevas.se

Christer Ramebäck, affärsområdeschef Industrisystem, Prevas AB
Tfn: 031-725 18 88, Mobil: 070-227 33 95
E-mail: christer.rameback@prevas.se

Information om företaget: Prevas AB