2007-12-07

Miljöteknik på export från Helsingborgsföretag

Produktbild från företaget Processfilter Sweden AB - Miljöteknik på export

Processfilter Sweden AB, med huvudkontor i Helsingborg, har fått rejäl fart på verksamheten. Nu har dessutom Niclas Blomquist, delägare och VD sedan 2004, under augusti köpt ut övriga ägare för att öka företagets tillväxt. Företaget är specialiserade på industriell luftreningsteknik, något som efterfrågas alltmer över hela världen.

– Med bättre filter kan man ofta uppnå både bättre arbetsmiljö och bättre kvalitet på de produkter som tillverkas. Därför lönar sig investeringar i moderna filter på många sätt för företagen, berättar Niclas Blomquist, VD för Processfilter Sweden AB.
I koncernen ingår även Processfilter Solutions AB (med kontor i Borås) och HB Engineering GmbH (i Euskirchen, Tyskland).

Under 2007 har företaget upplevt en stark marknad i Sverige där bolaget i år bland annat levererar två större innovativa projekt med filteranläggningar för stoft- och gasseparation till SSAB i Oxelösund och Byggelit i Lit. Projekten innebär teoretiskt att ca 1 miljon kubikmeter luft i timmen renas samt att en bättre slutprodukt kan produceras i ett av projekten, då vissa komponenter med fördel framställs i absolut vakuum.

– Tillsammans har de båda projekten ett ordervärde på ca 20 miljoner för oss, säger Blomquist.

Ett ökat intresse globalt har fått en positiv påverkan på Processfilters exportsatsning framför allt i Asien där man nu utökat sitt kontaktnät med fem nya agenter, i bland annat länder som Kina och Malaysia. Intresset för svensktillverkade produkter växer både inom och utanför Sveriges gränser och kopplingen mellan kvalitet och ”Made in Sweden” är tillbaka.

– Vi planerar nu en satsning inom vår produktutveckling och marknadsföring vilket sannolikt innebär att vi kommer gå ut och söka aktiva samarbetspartners/investerare. Det finns en stor potential i våra produkter i takt med att allt fler företag vill förbättra miljön både för sina anställda, i närområdet till fabrikerna och i slutändan vår globala miljö, säger Niclas Blomquist.

Information om företaget: Processfilter Sweden AB