2007-12-06

Tomas Duffy lämnar Teligent

Tomas Duffy lämnar Teligent AB som VD för att övergå till egen verksamhet. Styrelsen har beslutat att Jan Rynning, styrelsens ordförande, tillträder som tillförordnad VD, till dess att en ny VD utsetts. Under denna period övertas ordförandeposten av Elisabet Annell.

"Tomas har sedan en tid tillbaka framfört önskemål om att få lämna VD-posten och en rekryteringsprocess pågår redan", säger Jan Rynning. "Teligent står just nu inför en omorganisation av verksamheten. Styrelsen och Tomas Duffy har därför enats om att det är lämpligare att denna genomförs av personer som skall vara kvar i organisationen. Under innevarande år har det varit av avgörande betydelse för Teligents överlevnad att bolaget haft en stark orderingång och Tomas har spelat en viktig roll i denna första fas av Teligents turn-around".

"Tiden på Teligent har engagerat mig mycket och samtidigt varit krävande", säger Tomas Duffy. "Vi har ökat försäljningen kraftigt under 2007 och leveranssituationen har förbättrats avsevärt. Jag vill nu gå vidare och bedömer tillsammans med styrelsen att det kan ske utan att bolagets pågående turn-around påverkas negativt."

Tomas Duffy kommer att bistå Jan Rynning i det fortsatta arbetet till dess en ny VD är på plats.

Information om företaget: Teligent AB