2006-08-10

”Nyckelfärdig” krockvägg till Fiat Safety Center

Produktbild från företaget Kistler Nordic AB - Kistler SmartCrash®

Fiat Safety Center i Turin (Italien) har skrivit på ett avtal med Kistler om leverans av en ”nyckelfärdig” krockvägg till sitt krockcentrum. Hela krockväggen är på 2 gånger 1 meter och delad i två lika stora segment. Varje segment har 64 stycken tre-axliga kraftgivare med integrerad datainsamling och -lagring. Kistler levererar också med ett offsetblock för EuroNCAP och olika topplattor för AZT-tester.

Ett av SmartCrash-segmenten består av våra standard tre-axiella SmartCrash-kraftgivarelement på 500kN. Det andra segmentet består av våra nyutvecklade ultralätta krockelement som tål krafter upptill 300kN. Tack vare viktminskningen på ca 60 % kan dessa krockelement även användas för krockslädar.

Denna funktion kommer att användas för kommande utvecklingar hos Fiat Safety Center, även den enkla arkitekturen och möjligheten att snabbt ändra krockväggen till olika krockstandard avgjorde att valet föll på Kistler SmartCrash-krockvägg.

Fiat Safety Center blir nu den fjärde biltillverkaren med Kistler SmartCrash-krockvägg, PSA Peugeot-Citroën har precis driftsatt sin SmartCrash och sedan tidigare har även Audi och BMW SmartCrash-krockväggar.

Första krocktesterna kommer att göras redan i september.

Information om företaget: Kistler Nordic AB

Sökresultat för
”5566397302” Kistler Nordic AB