2013-04-25

Ny version av kombisaxen MK med högre klippkraft, snabbare käftrörelser och käftbyte på endast 3 minuter

Andersen Contractor AB introducerar den senaste innovationen inom demoleringsverktyg på MaskinExpo.

Tillverkaren Trevi Benne har utvecklat en ny MK kombisax med beteckningen MK P som har fått en uppdaterad design på käftar och cylinder. Kombisaxen har vidare utrustats med en impact BOOSTER, som tredubblar bärarmaskinens arbetstryck. Tiden för käftbyte har också kortats ner ytterligare. MK P har i det nya utförandet fått en ordentlig boost, som ökar verktygets redan från början höga effektivitet.

Impact BOOSTER är ett hydrauliskt system som är integrerat i verktyget. Det ger verktyget extra kraft när det behövs genom att automatiskt tredubbla bärarmaskinens arbetstryck. Maxtrycket är hela 750 bar vid ett arbetstryck på 250 bar. En ny cylinder som är anpassad till detta har designats.

Med ny design och BOOSTER ökar verktygets prestanda vid demolering. Bland annat ger det 25% högre klippkraft. Exempelvis har modellen MK 23P med pulveriserarkäft, verktygsvikt 2500 kg, hela 260 tons klippkraft - jämfört med 205 ton på standardversionen av MK. Verktygets käftrörelser blir också snabbare. Öppnings- och stängningscykeln för verktygets käftar sker nu på endast 3,5 sekunder på tomgång, vilket är en halvering från tidigare 7 sekunder. Arbetstryck och oljeflöde på bärarmaskinen blir samtidigt lägre, vilket minskar bränsleförbrukningen med upp till 20%. 

Alla dessa faktorer samverkar och verktyget arbetar effektivare, även i riktigt motståndskraftiga material. Bättre penetrationsförmåga, högre klippkraft och kortare arbetscykel kombineras därigenom med mindre miljöpåverkan. 

MK kombisax har alltid haft snabbt käftbyte. Den tiden kortas ner ytterligare på MK P tack vare det nya IZI-Lock® låssystemet. På MK P görs bytet därför hela 40% snabbare, på bara 3 minuter, På standardversionen av MK tar käftbytet 5 minuter. En ny primär betongsaxkäft har också tagits fram särskilt till MK P. Därmed finns totalt 6 olika käftar att tillgå. Sedan tidigare finns pulveriserare, stålsax, kombiklipp, nibbler och swiss pulveriserare/armeringsjärnklipp.

3 storlekar av MK P kombisax har tagits fram i den nya designen och utrustats med impact BOOSTER. Verktygsvikten ligger på 1900, 2500 respektive 3200 kg. Tack vare högre effektivitet och prestanda kan de dessutom monteras på större maskiner än brukligt för verktygsvikten. De passar maskiner mellan 18 och 60 ton.

 

Information om företaget: Andersen Contractor AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk