2011-06-13

Johanna Strand får chansen till Designernas Nobelpris

Produktbild från företaget Duobad AB - Johanna Strand får chansen till Designernas Nobelpris

Johanna Strand får chansen till Designernas Nobelpris

Genom ett nära samarbete har DuoBad och designer Johanna Strand, tagit fram en helt ny serie badrumsmöbler. Designen har fått stort medialt utrymme pga. de djärva linjerna i kombination med tekniska innovationer. Serien fick namnet Garbo pga, de mjuka linjerna och att serien presenteras i svart och vitt. Garbo finns nu med i DuoBads erbjudande.

Chans på ”Nobelpris”

Red dot award eller Red dot design award är en internationell designutmärkelse för god design som utdelas årligen av Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Priset kallas ibland även "Designernas Nobelpris". Varje år kan en designer eller ett företag lämna in arbeten till denna tävling. Red dot award tilldelas av en jury av sakkunniga för arbeten som har en utsökt designkvalitet. Arbeten som klassas "bra" får en red dot, för "excellenta" arbeten utdelas dessutom titeln "best of the best". Alla premierade arbeten visas för minst ett år i Designmuseum "Red dot design museum". En av 50 unga framgångsrika designer är nu handplockade. Johanna Strand är en av dem.

Det känns extra kul med tanke på att vi redan för två år sen såg potentialen i Johannas arbete. Garbo har tagit lång tid att utveckla tills den slutligen hamnade i butikerna. Nu finns den där och vi märker redan att efterfrågan är stark, säger Niklas Hult, VD för DuoBad.

Information om företaget: Duobad AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk