2009-05-27

Crux lanserar PSR-paketet - en unik fallskyddslösning med tre funktioner i en och samma produkt

Produktbild från företaget CRUX Klätter- & Säkerhetsutrustning AB - PSR-paket

Med PSR-paketet ges användaren fler möjligheter till säkert arbete på hög höjd. Positionering, säkring och räddning av nödställda är tre olika funktioner som nu för första gången ingår i ett och samma paket.

Produkten tillhandahåller en unik automatlåsande repbroms, en enhandskopplad karbinhake samt en väska med fäste baktill för selen. I paketet ingår också 15 meter lina för stöd och räddning.

– Utrustningen är speciellt framtagen för personer som arbetar i stolpe, berättar Crux’s marknadschef Christer Lindh. Produkten ger användaren möjlighet att positionera sig, säkra sig samt rädda sig själv och andra nödställda. Tidigare har dessa tre funktioner endast varit tillgängliga i separata produkter och det är alltså först nu som de finns i ett och samma paket. Utrustningen går dessutom att använda flera gånger.

Det var främst ökade krav på fleranvändning som motiverade Crux att ta fram en ny produkt för fallskyddsmarknaden i Sverige. PSR-paketet kommer nu även att gå på export till ett flertal marknader.

PSR-paketet är godkänt för följande normer: EN1891 (lina), EN358, EN 341-A (repbroms), EN353-2 (glidlås på flexibel förankringslina) samt EN362 (karbin).

Läs mer

Information om företaget: CRUX Klätter- & Säkerhetsutrustning AB

Sökresultat för
”5564908662” CRUX Klätter- & Säkerhetsutrustning AB