2013-08-21

Powertools presenterar Mats, din nya teknikkontakt

Produktbild från företaget Powertools Sweden AB - Powertools presenterar Mats, din nya teknikkontakt

Vi på Powertools är väldigt glada att ha anställt Mats Thunell som konstruktör. Mats kommer närmast från RSP, Robot System Products, där han de senaste fem åren arbetat med verktygsväxlare, tillbehör och kringutrustning till industrirobotar. I tolv år innan dess jobbade han med själva robotarna på ABB. Längre tillbaks har Mats jobbat många år på Consilium med reglerteknik, hydraulsystem och pneumatiksystem på självlossande fartyg.

Mats har utbildat sig till civilingenjör inom maskinkonstruktion på KTH, med inriktning mot fluidteknologi. Mats har med andra ord en utbildning och en arbetslivsprofil som passar hans nya roll hos oss ypperligt, vilken gör att han redan fungerar stålande i sin roll som konstruktör på Powertools. På fritiden ägnar sig Mats gärna åt sin entusiastbil, han har en Ford Tudor från 1933.

Ring gärna och prata verktyg eller automatisering med Mats!

Lennart Lundblad går i pension efter 47 år som verktygskonstruktör.

Samtidigt är det med stort vemod vi nu låter Lennart gå i pension. Han har varit med oss på Powertools sedan 1998 och dessförinnan jobbat på Hydraulverktyg, Bahco kraftverktyg och Bahco Verktyg – företag som är grunden till det nuvarande Powertools. Lennart har, liksom Mats, även varit en tid på Consilium (Nordströms Linbanor). Lennart har en enorm kunskapsbank, något han lovat Mats och oss andra att få ta del av ytterligare en tid framåt. Passa på nu, med andra ord, om det är något projekt du funderar på att återuppta, eller någon fråga du skulle vilja ställa till Lennart. Han har trivts mycket bra med sitt jobb under hela sitt yrkesliv och vill gärna hjälpa Powertools kunder ytterligare en tid även fast han är pensionär.


Information om företaget: Powertools Sweden AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk