2012-08-29

Powertools handborrmaskiner – kunglig design

Produktbild från företaget Powertools Sweden AB - Powertools handborrmaskiner – kunglig design

Powertools små handborrmaskiner var några av de första ergonomiskt designade tryckluftverktygen som fanns på marknaden i Sverige. Prins Sigvard Bernadotte har bland mycket annat designat luftverktyg åt Bahco Kraftverktyg, nuvarande Powertools! B8-30 är en optimal handborrmaskin för mindre hål, t.ex. för pop-nitning. Borrmaskinens design gör att kraften läggs längs borrets centrumlinje vilket ger längre livslängd för borrarna och mindre belastning för operatören. Borrchucken finns i tre utföranden; 7mm, 8mm och med 8 mm snabbchuck, vilket är optimalt för det höga varvtalet – hela 3200 varv per minut.

BL15 är en 1500 varvs borrmaskin av riktigt hög kvalitet

För lite större borrar är BL15 ett bättre val. En lägre hastighet (1500 rpm) gör att skärdata blir optimala för 7-10 mm borrar och det ergonomiskt utformade handtaget gör att du orkar lägga på lagom med kraft utan att bli trött eller få ont i handleden. Vill du borra ännu grövre hål, rekommenderar vi våra BL3 och BL7 maskiner
Den enkla och extremt robusta designen gör att du kommer ha glädje av dina tryckluftsborrmaskiner i många år framöver. Självklart reparerar och servar vi borrmaskinerna om lamellerna i motorn blivit slitna och effekten avtagit, eller om något annat hänt som gör att de inte längre fungerar som de ska.
Som vanligt med tryckluftverktyg från Powertools lönar sig den höga kvaliteten eftersom verktygen håller många gånger längre än billigare verktyg på marknaden.

Information om företaget: Powertools Sweden AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk