2014-12-03

ZODIAC-LE, SATA 3 SSD med synkron SLC-teknik

Produktbild från företaget System Technology Sweden AB - ZODIAC-LE, SATA 3 SSD med synkron SLC-teknik

ZODIAC-LE är nya SSD-enheter med upp till 10 gånger längre livslängd än MLC-baserade SSD. serier med mycket snabba 2.5” SATA3 SSD från GearEast med kapacitet från 64 GB upp till 240 GB.

Med läs-/skrivhastigheter upp till 550/520 MB/s är detta enheter i det övre prestandaskiktet. Dessa prestanda uppnår man genom att använda synkrona SLC-kretsar som ger runt dubbla hastigheten jämfört med vanliga SSD med asynkrona minneskretsar. Dessa enheter är mycket lämpliga att använda i högpresterande serversystem, inbyggda system och videolagring som exempel.

Den SLC-baserade ZODIAC-serien finns i två varianter. Zodiac-EX är klassad för industritemperaturer, -40 till +85 ºC medan Zodiac-LE har temperaturområdet 0 till +70 ºC. Bägge versionerna har inbyggd UPS med 4 sekunders hålltid, mer än tillräckligt för att hinna spara undan data vid ett oväntat spänningsbortfall. Diskarna har därutöver ett avancerat skydd mot statisk elektricitet för att skydda data.

Priset för en 128GB Zodiac-LE- är cirka 2600:- exkl moms. Zodiac-EX 128GB kostar 3900:-, långt under halva priset för motsvarande enheter.

GearEast representeras i Sverige av System Technology Sweden AB, ett kunskapsföretag med mångårig erfarenhet inom test- och mätteknik, industriautomation och inbäddade system. Vi representerar ett antal högteknologiföretag inom fackområdena.

Information om företaget: System Technology Sweden AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk