2015-09-08

Robust EtherCAT-modul för brygg- och spänningsmätning

Produktbild från företaget System Technology Sweden AB - Robust EtherCAT-modul för brygg- och spänningsmätning

KRYPTON 3xSTG är en mätmodul med 3 ingångar för bryggmätningar som även mäter spänningar från 10mV till 10V i 4 områden. Med 24-bitars upplösning och 20kHz sampling per ingång täcker den de flesta tillämpningar för brygg- och lågspänningsmätning. Den klarar hel, halv och kvartsbrygga och mäter strain från 2mV/V till 1000mV/V. Den har programmerbar exciteringsspänning från 1V till 15V med upp till 400mW drivning per ingång.

KRYPTON-serien är extremt miljötåliga mätmoduler med ett drifttemperaturområde på -40°C till +85°C, 100G i chocktålighet och IP67 i miljötålighet. De passar därmed utmärkt som komplement till DEWESofts övriga system när man har behov av att placera mätmoduler i tuff miljö som exempelvis i motorrum eller utanpå ett fordon. Modulerna kan drivas med spänningar mellan 6 – 50VDC.

Med EtherCAT så får man kommunikation, strömförsörjning och synkronisering i en och samma kabel med upp till 100 meter mellan modulerna. Man får även synkron sampling med alla övriga DEWESOFT system då allt är integrerat i mjukvaran Dewesoft X2 där modulerna identifieras automatiskt. Modulerna kan självfallet användas tillsammans med andra EtherCAT-system.

De första modulerna i serien, KRYPTON 8xTH/16xTH med termoelementingångar och KRYPTON 4xLV/8xLV med spänningsingångar, bägge galvaniskt isolerade, kompletteras nu med en ny avancerad modul.

Information om företaget: System Technology Sweden AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk