2008-09-05

CompuLab CM-X300 – modulär och kompakt Computer-on-Module, med Bluetooth 2.0 och WiFi 802.11b/g

Produktbild från företaget System Technology Sweden AB - CompuLab CM-X300

CompuLab introducerar nu en ny ARM-baserad processormodul, CM-X300, baserad på ARMprocessorn PXA300 från Marwell. Den nya modulen har två viktiga innovationer jämfört med tidigare moduler i serien:
• Batteri/laddningsstyrning via en inbyggd controller och med operativsystemstöd för mobila system.
• Power fail-skyddssystem för Flashdisken. Vid ett oväntat strömavbrott säkerställer systemet att Flashdisken stängs av korrekt.

Precis som i tidigare moduler är den försedd med en rikhaltig uppsättning av systemfunktioner som grafik, 128 MB SDRAM, 512 MB Flashminne, 100 Mbit Ethernet, 3 serieportar, videoingång, audio/touchcontroller, 802.11b/g WiFi, Bluetooth V2.0, MMC/SDIO och USB 2.0, allt på en yta av 66 x 44 x 7 mm.

Modulen har en klockfrekvens på upp till 624 MHz och en strömförbrukning mellan 0,2 och 2 Watt, beroende på utrustning och klockfrekvens. Förbrukningen i Standby/Sleep-mode ligger mellan 20 och 100 mW.

Modulen ansluts till baskortet via två 140-stifts miniatyrkontaktdon. CompuLab erbjuder kompletta designunderlag för bärarkort och levererar själva SBC-X300, ett komplett bärarkort med kontakter för alla I/O-funktioner. Modulen och bärarkortet finns även med utökat temperaturområde -40 till +85°C. CM-X300 har ett startpris på $61 i 1000-kvantitet. Utvecklingssystem med ett års support finns tillgängliga från CompuLab med leverans från lager.

CompuLab är en ledande tillverkare av "Computer on Module" (CoM) för volymapplikationer och deras produkter kännetecknas av avancerade funktioner, hög integrationsnivå, och konkurrenskraftiga priser. Modulerna är kompletta datorer med minne, I/O-enheter samt CPU baserad på PXA300, PXA270, x86 eller Pentiumarkitektur. Operativsystemstöd finns för Linux, och Windows CE/XPE.

CompuLab representeras i Sverige av System Technology Sweden AB, ett kunskapsföretag med mångårig erfarenhet inom test- och mätteknik, industriautomation och inbäddade system. Vi representerar ett antal högteknologiföretag inom fackområdena.

Information om företaget: System Technology Sweden AB