2016-05-10

Scandic Star Lund totalrenoveras

Produktbild från företaget Scandic Hotels AB - Scandic Star Lund totalrenoveras

Scandic Star i Lund går nu in i en totalrenovering med start måndag den 9 maj. I samband med renoveringen utökas rumskapaciteten till 203 hotellrum från dagens 196. Hotellet får ytterligare tillgänglighetsanpassade rum och även de allmänna utrymmena kommer att genomgå en omfattande renovering.

Rumsrenoveringen pågår i etapper och beräknas vara klar till sommaren 2017 där renovering av restaurang, kök, lobby, relax och mötesavdelningen sker parallellt.

- Vi ser stora möjligheter att anpassa hotellet utifrån de förväntningar som våra gäster har, särskilt med tanke på den spännande framtid vi ser i Lund. Vi kommer kunna erbjuda helt nya möjligheter för möten och kongresser upp till 450 personer samtidigt som vi får 203 fantastiska hotellrum, säger Thomas Ivarsson, Hotelldirektör på Scandic Star Lund.

Hotellet har med sin placering ett strategiskt läge med närhet till goda kommunikationer vilket skapar stora möjligheter för en god tillväxt. Satsningen väntas också kunna skapa nya arbetstillfällen i Lund där Thomas Ivarsson ser öppningar till att kunna erbjuda fler karriärmöjligheter inom Nordens ledande hotellkedja.

- Lund har ett spännande och växande näringsliv och naturligt utvecklas även vår verksamhet i takt med staden. Vi hoppas att den här renoveringen även ska leda till nyanställningar på Scandic Star Lund, säger Thomas Ivarsson.

Renoveringen är en del av det omfattande renoveringsprogram som Scandic genomför på sina hotell. Tillsammans med fastighetsägaren Balder och DOOS arkitekter genomförs projektet som skall ge Scandic nya förutsättningar på marknaden i Lund.

För mer information, kontakta:
Thomas Ivarsson, Hotelldirektör Scandic Star Lund, 
thomas.ivarsson@scandichotels.com, 0721 80 22 89

Information om företaget: Scandic Hotels AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk