2012-12-21

Skanska säljer kontorsfastighet i Stockholm för cirka 1,1 miljard kronor

Skanska säljer kontorsfastigheten Klara Strand (Blekholmen 1) mitt emot Stockholms Centralstation till NIAM för cirka 1,1 miljard. Transaktionen resultatförs i fjärde kvartalet och tillträde och betalning sker i första kvartalet 2013.

Fastigheten ligger vid Centralstationen, mellan Klarabergsviadukten och Kungsbron, och har en yta om cirka 34 000 kvadratmeter. Ett trettiotal hyresgäster har lokaler i fastigheten, vilken har en uthyrningsgrad på över 90 procent. Fastigheten uppfördes 1994 och rymmer, utöver kontorsytor även företagsbostäder, konferensanläggning och butiker.

– Klara Strand är en väldigt fin fastighet som vi har ägt i drygt 18 år. Fastigheten är välskött, i princip fullt uthyrd och tiden är mogen att använda kapitalet vi har bundet i fastigheten till att investera i nya spännande projekt, säger Caroline Arehult, VD på Skanska Fastigheter Stockholm.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik, verksamhetslokaler och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Osloregionen i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige och Finland.

För ytterligare information kontakta:

Caroline Arehult, VD Skanska Fastigheter Stockholm, tel 010-448 11 12

Edvard Lind, presschef, Skanska AB, tel 010-448 88 08

Direktlinje för media, tel 010-448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Informationen är sådan som Skanska AB kan vara skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden.

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med expertis inom byggande, utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt I offentlig-privat samverkan. Baserat på bolagets globala miljökunnande siktar Skanska på att bli kundernas första val när det gäller Gröna projekt. Koncernen har idag 53.000 medarbetare på utvalda hemmamarknader i Europa, USA och Latinamerika.


Information om företaget: Skanska AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk