2007-11-19

Wärtsilä och V.Ships slöt samarbetsavtal: Bolagen erbjuder tjänster inom teknisk fartygsdrift för sjöfartsmarknaden

Wärtsilä och V.Ships, som specialiserat sig på personaltjänster inom sjöfart, har i dag slutit ett samarbetsavtal om att erbjuda tjänster inom teknisk fartygsdrift för tredje parter på sjöfartsmarknaden.

Behovet av kompetent personal och den snabba utvecklingen inom fartygsutrustning är en utmaning för sjöfarten. Genom att förena Wärtsiläs teknologiska kompetens med V.Ships rekryteringskompetens främjar man tillgången till kompetent personal och utvecklingen av kompetensen. Parterna erbjuder ett tjänsteutbud som sträcker sig genom fartygets hela livscykel.

"Genom det här avtalet uppnår Wärtsilä en ny nivå inom tekniska driftstjänster för fartygsutrustning och skapar nya affärsmöjligheter. Samarbete är en del av vår vision att vara våra kunders mest uppskattade partner och är ett exempel på vår beslutsamhet att erbjuda den bästa servicen under utrustningens hela livscykel, säger direktören för affärsområdet Wärtsilä Services, Tage Blomberg.

"Samarbetsavtalet med Wärtsilä är ett bra exempel på vårt sätt att genomföra vår centrala strategi: ett nära samarbete med våra partners för att utveckla serviceutbudet till nuvarande kunder och för att skaffa nya kunder. Vi känner Wärtsilä väl sedan flera år, och bolagens utbud av tjänster kompletterar varandra väl. Det här samarbetet är en fortsättning på vårt strategiska samarbetsavtal om fartygsfinansiering med Merrill Lynch som vi informerade om i oktober", säger Donald Anderson, verkställande direktör för V.Ships moderbolag V.Group.

Information om företaget: Wärtsilä Sweden AB