2007-11-28

AM-Tryck och Reklam i Hässleholm valde Albo Systems halvautomatiska pallvändare AS1000

Produktbild från företaget Albo System AB - Pallvändare AS1000

AM-Tryck är ett modernt fullservice tryckeri med 30-talet anställda och förstaklassig utrustning. I samband med investeringar i ny tryckpress och utbyggnation behövdes materialflödet ses över. Då befintlig utrustning inte räckte till för de nya behoven valde AM-Tryck att investera i en pallvändare med högsta kvalitet och som kunde möte AM-Trycks behov till fullo.

I valet av pallvändare tittade AM-Tryck särskilt noga på kvalitet, funktionalitet och möjlighet att hantera tunnare ark av papper och därför känns jättekul att de valde Albo Systems halvautomatiska lösning. Hos den här pallvändaren är användarvänligheten och funktionen utvecklad till det yttersta för att möte de mest kräsna kunderna säger Eliza Hjortsjö, på Albo System.

AM-Trycks pallvändare är anpassad för ark upp till 75 x 105cm på EUR pall. Förutom att maskinen manövreras med en enda kontroll har maskinen motoriserat vändbord, programmerbar luftningsstyrka, vibrationsstyrka och luftningshastighet. För att enkelt kunna centrera ark på pallen är AM-Trycks pallvändare utrustad med en lättmanövrerad och funktionell Flexlinjal.

Enbart en vändning tar med AM-Trycks maskin ca 30 sekunder men om arken dessutom skall luftas och jämnas tar det ytterligare någon minut eller två.

Albo System utvecklar kontinuerligt pallvändarna och på DRUPA 2008 kommer det allra senaste att finnas på plats.

Information om företaget: Albo System AB