2006-12-20

Hilti lanserar nytt borr för ökad produktivitet

I dagarna lanserar Hilti ett nytt hammarborr på den svenska marknaden. Borren som döpts till TE-C3X har ett massivt borrhuvud bestående av en nyframtagen legering med två olika komponenter, vilket gör borrhuvudet extra hårt och hållbart.

TE-C3X har en ny design jämfört med föregångaren TE-CX. Huvudet består av en plusformad borrspets som öppnar upp en fyrspårs-spiral, vilket ger effektivare och bekvämare borrning. Borrmjölet transporteras bort snabbare och vibrationerna minskar vilket är av betydelse för den professionella användaren som borrar mycket.

Ytterligare en fördel är att borren har ökad livslängd, vilket leder till bättre produktionsekonomi. Hårdmetallhuvudet ger det nya C3X-borret 30 % längre livslängd jämfört med andra borr.

– Självklart passar TE-C3X i alla SDS+-chuckar. Vår erfarenhet säger oss dock att rätt borr till rätt maskin ger mer än dubbelt tillbaka. Det är också den återkoppling vi fått under de många och omfattande användartesterna i samband med utvecklingsarbetet av TE-C3X. Ökad livslängd är också av betydelse. När vi använt TE-C3X, bl a tillsammans med vår nya mindre borrhammare TE 6-A med Litium Iion batterier, har vi sett betydande ökning av livslängden, vilket också ytterligare förbättrar produktionsekonomi, säger Linda Larsson produktchef på Hilti.

– Ett annat önskemål från marknaden har varit ökad flexibilitet på förpackningssidan. Detta har vi hörsammat och TE-C3X hammarborr finns i olika multipack: där användaren kan välja mellan 6-, 12- och 24-pack, avslutar Linda Larsson.

Information om företaget: Hilti Svenska AB