2006-12-06

Framgångsrika installationer i Afrika genererar merförsäljning

Teligent har erhållit tilläggsaffärer på den afrikanska marknaden till ett värde om över SEK 10 miljoner. Det är befintliga installationer inom områdena "Messaging" och "Charging/Prepaid" som har resulterat i uppgraderingar och vidare utvecklingsuppdrag för Teligent.

– Delar av den afrikanska marknaden befinner sig i ordentlig tillväxt och det är givetvis tillfredsställande att se hur våra befintliga installationer genererar tilläggsaffärer, säger Tomas Duffy, vd på Teligent AB.

Teligents leveranser baseras på den generiska Teligent Application Server, vilken separerar nätprotokoll, tjänsteexekvering och presentation gentemot slutanvändarna. Den är förenlig med 3GPP IP Multimedia Subsystem (IMS) och därmed anpassad för användning i olika typer av nät, från traditionella fasta och mobila till den framväxande marknaden av nästa generations VoIP-baserade nät. Bolagets lösningar används idag av ett flertal ledande internationella operatörer, däribland BT, Cingular, Telefónica, TeliaSonera, Verizon och Vodafone.

Information om företaget: Teligent AB