2005-02-09

Miljöcertifiering för Friatec AG

MILJÖCERTIFIERING ENLIGT DIN EN ISO 14001 FÖR FRIATEC AG – TEKNISK KERAMIK

Friatec AG i Mannheim har nu erhållit miljöcertifikat enligt DIN EN ISO 14001 utfärdat av TÜV Rheinland Group.

I maj månad presenterades arbetet med miljöcertifieringen för TÜV CERT-Certifieringsverk i Köln. Detta Certifieringsverk gjorde sedan en omfattande undersökning av utvecklings, tillverknings- och försäljningsavdelningarna för divisionerna Teknisk Keramik FRIALIT®-DEGUSSIT® och Tekniska Plaster (gas, vatten & avloppssystem) samt de centrala serviceområdena. Certifieringsurkundet överlämnades i juli till både Friatec AG:s styrelse och till de ansvariga för miljöcertifieringen på företaget. Inför nästa etapp kommer divisionerna FRIDURIT®-laboratorieteknik samt VVS-Installationssystem nästa år att stå i centrum för vidare miljöaudit.

Miljöcertifieringen och Miljö-Auditsystemet är effektiva instrument för miljömanagement, som genomförs inom många företag. Detta system baserar sig i princip på förpliktigande, att verksamheten bedrivs i enlighet med gällande lagstiftning och därutöver kontinuerligt förbättrar sitt eget miljöarbete.

Införandet av miljöledningssystemet ISO 14001, jämte det redan framgångsrika och praktiserande kvalitetsmanagementsystemet DIN EN ISO 9001, är för Friatec AG/ Glynwed AB ännu ett steg på väg mot att uppfylla markandens önskemål.

Certifikaten finns publicerade på FRIATEC AG:s hemsida www.friatec.de eller via länk på www.glynwed.se.

Information om företaget: Aliaxis Sweden AB