2002-05-21

Ecolean öppnar fabrik i Kina

Produktbild från företaget Ecolean AB - Ny fabrik i Kina

Den 22 maj inviger Ecolean officiellt sin första fabrik utanför Sverige. Den är belägen i Tianjin, ca 20 mil sydöst om Peking.

"För oss är detta ett stort steg. Vi är fortfarande ett relativt litet företag, men skall man vara med i Kina på förpackningssidan måste man tillverka på plats i Kina", säger Christian Tornakull, CEO för Ecolean Gruppen.

I denna fabrik kommer Ecolean att producera moderna förpackningar helt baserade på lokala råvaror. Något som varmt välkomnas av kinesiska kunder, som då kommer undan hårdvalutaimport och importtullar.

"Nu behöver inte längre kinesiska mejerier och livsmedelsproducenter vara beroende av importerade råvaror. Detta säkerställer stabila priser och säkra leveranser", säger Ulf Nilsson, Ecoleans Sales Director, Asia/Pacific.

"Det är t o m så att de råvaror vi hittar i Kina är bland de bästa vi kan hitta någonstans och följaktligen blir förpackningar producerade i Kina-fabriken minst lika bra som våra svensktillverkade förpackningar", fortsätter Christian Tornakull.

Ecolean levererar ett komplett fyllsystem inklusive fyllnadsmaskiner. Fyllnadsmaskiner tillverkas också i Kina och är anpassade för både små och stora livsmedelsproducenter som fyller antingen volym- eller nischprodukter.

Ecolean har i dag ett tiotal kunder i Kina och räknar med att snart vara uppe i en årsproduktion av 3500 ton förpackningsmaterial.

Kina-fabriken kommer att bli basen för Ecoleans fortsatta expansion i Asien. Idag har man redan en exportaffär till ett mejeri i östra Ryssland.

Närmare upplysningar:
Mats Harborn, Informationsansvarig
Telefon: 042-450 45 89
Mobil: 0739-50 45 89
E-mail: mats.harborn@ecolean.se

Information om företaget: Ecolean AB