2008-01-25

Finlands bilprovning godkänner Opus kontrollutrustning

Framgångar på Automässan 2008 för Opus

I samband med Automässan 2008 fick Opus Prodox besked om att A-Katsastus, den finska motsvarigheten till Svensk Bilprovning, har godkänt Opus utrustning för utsläppskontroll för bilar. Godkännande innebär ett genombrott på den finska marknaden för Opus och företagets finska samarbetspartner Suomen Työkalu Oy.

Samarbetet med Suomen Työkalu Oy inleddes våren 2007, för distribution av utrustning för emissionskontroll på bensin- och dieselfordon i Finland. A-Katsastus har sedan dess genomfört omfattande tester av systemen. Godkännandet betyder stora möjligheter till ökade ordervolymer inte bara på den finska marknaden utan även i övriga Norden.

Opus monter på Automässan 2008 var mycket välbesökt av företag och organisationer från norra Europa och Ryssland. Förutom det positiva beskedet från A-Katsastus fick Opus dessutom indikationer från sina distributörer i Norden som pekar på ökade ordervolymer framöver.

– Det är självfallet glädjande att A-Katsastus har godkänt utrustningen, eftersom det är ytterligare ett bevis på att våra system tillhör de bästa på marknaden. Vi stärker nu vår position som den ledande tillverkaren på vår nordiska hemmamarknad, vilket också var en av anledningarna till att vi förvärvade serviceorganisationen J&B Maskinservice under 2007, säger Magnus Greko, vd och marknadschef på Opus.

Information om företaget: Opus Group AB (publ)