2010-02-09

OMNIMATE POWER SV / BV 7.62HP Hybrid -för kraft, signal och EMC

Produktbild från företaget Weidmüller AB - SV / BV 7.62HP Hybrid -för kraft, signal och EMC

OMNIMATE POWER Hybrid-kontakt ger utvecklare och användare den perfekta tre-i-ett-lösningen

Hybridmotorkontakten ansluter samtidigt kraft, signaler och jackbar EMC-skärmsanslutning. På så sätt sparar man plats på kretskortet, i kapslingen, och i styrskåpet.

Inklusive låsning av den säkra enhandslåsningen kräver kontakten bara ett anslutningsmoment istället för 3 och därmed påskyndas installation och underhåll. Den är lätt att hantera och låses automatiskt - även i svåra installationspositioner. Den unika skärmanslutningen med en smidig 30° kabelvinkel möjliggör utrymmesbesparingar på upp till 10 cm mellan apparatraderna i ett skåp.

Unik säkerhet
Säker, EMC-kompatibel skärmanslutning för varje applikationssituation och utan risk för otillräcklig avskärmning.

Unik integration
Denna tre-i-ett-lösning - med jackbar EMC-skärmanslutningar integrerar signalkontakter och enhands säkerhetsfläns - ersätter 3 olika komponenter och 3 arbetsmoment

Unik densitet
Mer utrymme på kretskortet medger tätare komponentplacering, och mer tillgängligt utrymme i kapslingssidan tack vare integrering av signalkontakterna med rätt delning - och med bibehållen bredd!

Unik samverkan
Plug & Go: intuitiv hantering: genom verktygsfri enhandsmanövrering med automatisk låsning och "blind" samtidig anslutning av kraft, signal och EMC-skärmning.

EMC i motorstyrningar
Motorns återkoppling (temperatur / tacho-signaler) i kombinerade, dubbelskärmade motorkablar ansluts vanligen via överdimensionerade kraftkontakter eller med separata I-/O-anslutningar. Dessutom krävs normalt två extra skärmanslutningar. Under installation och underhåll (utbyte), finns risk att sköldklämman ansluts felaktigt, inte ansluts eller förloras. Med konventionell skärmning, kan det vara ganska svårt att dra åt flänsskruvarna när anslutningen finns under enheten eller i en annan position. Så detta steg försummas ofta, vilket automatiskt leder till fel som beskrivs nedan.

Att tillförlitligt undvika EMC-frågor
Som ett resultat kan fel genom störningar orsakas av inverkan på känslig elektronik av elektromagnetiska fält. Den jackbara hybrid-skärmanslutningen har en speciell EMC-fjäderkontakt som säkerställer att skärmens anslutning till kapslingen är permanent, vibrationssäker och täcker en stor yta. Den medger att skärmflätorna från kraft- och signalkablar ansluts separat - och möjliggör att detta sker automatiskt i ett steg så att detta inte är beroende av användarens noggrannhet.

Weidmüller positionerar sig framgångsrikt över hela världen, på en uthållig bas som den ledande leverantören av lösningar för elektriska anslutningar, överföring, konditionering och omvandling av kraft, signaler och data i industriella omgivningar.

Information om företaget: Weidmüller AB