2009-08-27

Intelligent styrenhet som höjer säkerhetsnivån inom vården

Produktbild från företaget LINAK Scandinavia AB - JUMBO Care

LINAK har tagit fram en ny styrenhet för patientlyftar, JUMBO Care. För att uppnå optimal och säker patientvård kan serviceintervaller och batteristatus utläsas på den nya styrenheten. JUMBO Care räknar med automatik ställdonets arbetsbelastning och antal cykler.

Vid allt arbete med patientlyftar, har säkerheten alltid högsta prioritet. JUMBO Care garanterar att lyften är funktionsduglig då ställdonets och batteriets status alltid kan avläsas på styrenheten.

JUMBO Care styrenhet är en high end styrenhet vilken erbjuder följande prestanda:

• Datainsamling i styrenheten
• Möjlighet att utläsa servicedata
• Automatisk registrering av arbetsbelastning
• Intelligent räknare av antal cykler
• Serviceindikator
• Möjlighet att programmera serviceintervaller

Med JUMBO Care är det nu möjligt att få information om ställdonets servicebehov. Genom en lysdiod (LED), får användaren av lyften ett meddelande att det är dags för service. Med en laptop som kopplas till Jumbo Care, kan mer information utläsas. Detta servicekoncept hjälper användarna att underhålla lyften samtidigt som man undviker risken med en patientlyft som är ur funktion.

HD80 Handkontroll
JUMBO Care styrenhet för också över all serviceinformation till den nya handkontrollen HD80. Även här visas all information om serviceintervaller och batteriets status med lysdioder, LEDs. Handkontrollen och JUMBO Care förser vårdpersonalen med all nödvändig information. JUMBO Care underlättar exakta inställningar av patientlyften vilket gör det enkelt för tillverkaren att leva upp till normen EN10535. Detta innebär också att överbelastning och missbruk inte kommer att vara möjligt och det blir säkrare att använda lyften.

LINAK introducerade det första JUMBO systemet 1994 och JUMBO Care är den fjärde generationen av JUMBO styrenheter. JUMBO Care höjer säkerhetsnivån ytterligare ett snäpp.

Vi brukar fråga: "Vet du hur mycket patientlyften används?” Om svaret är “nej” är just detta en av de stora fördelarna med nya JUMBO Care.

Information om företaget: LINAK Scandinavia AB