2009-08-24

DA09S – världens bäst säljande räkneverk finns nu även med metallkåpa

Produktbild från företaget Lenze AB - DA09S – världens bäst säljande räkneverk

Storsäljaren, nu i metallkapsling – DA09s
Foto: SIKO

Den höga graden av tillförlitlighet och användarvänlighet hos digitala positionsangivare och räkneverk från SIKO är legendarisk. Normalt i orange, är de i bruk överallt där en snabb och enkel positionering krävs och där det är nödvän-digt att kunna läsa värden tillförlitligt och lätt.
Världens bäst säljande mekaniska räkneverk av typ DA09S finns normalt att få med en plastkåpa i orange eller svart. SIKO GmbH tillhandahåller nu räkneverket med en metall-kåpa för särskilt hårda miljöer.

Denna nya metallkåpa är gjord av pressgjuten zink med mattkromad yta. Dimensionerna är samma som plastkåpans, vilket gör att DA09S:s kompakta och slanka design bibehålls.
Metallkåpan är särskilt fördelaktig för tillämpningar där tunga arbetsstycken bearbetas eller delar kan falla ner på positionsangivaren. Segheten hos kåpan i pressgjuten zink minimerar effekten av stötar mot kåpan, och de inre mät-komponenterna är skyddade.

Räkneverket DA09S med metallkåpa utgör därför en robust lösning till lågt pris för positioneringsuppgifter i hårda miljöer. Metallkåpan har redan visat sig vara väl lämpad i system för metall- eller stenbearbetning, samt i pressar och stansverktyg.

Med sin mattkromade yta har metallkåpan dessutom ett högkvalitativt utseende. Den kan därför runda av designen av ett system som är gjort av rostfritt stål.

SIKO representeras i Sverige av Lenze Transmissioner AB

Information om företaget: Lenze AB