2010-02-10

Opus Prodox AB (publ) meddelar idag att bolagets helägda dotterbolag, Opus Bima AB, etablerar försäljning på den danska marknaden.

Det är nu drygt ett år sedan Opus-koncernen övertog Bilmateriel AB:s (BIMA) verksamhet från Volvo Personbilar Sverige AB. Verksamheten omfattar försäljning av verkstadsutrustning till såväl Volvohandeln och andra märkeshandlare som till fristående verkstadsföretag. Försäljningen har historiskt sett varit fokuserat på den svenska och till viss del den norska marknaden, men nu expanderas verksamheten även till Danmark.

Försäljning kommer att ske direkt mot slutkunder men också genom fristående försäljningsrepresentanter och återförsäljare. Leveranser och fakturering kommer att ske direkt från Opus Bima i Sverige. Freddy Nedergaard, tidigare ägare och VD till Jens Lillelund & Co A/S och Orla Ankersen A/S anställs som försäljningsansvarig för verksamheten. Service och support kommer att skötas av lokala kontrakterade partners.

– Etableringen av Opus Bima på den danska markanden är en del av den affärsplan som upprättades i samband med övertagandet av verksamheten från Volvo. Opus Bima är en ledande leverantör av verkstadsutrustning på den svenska marknaden med över 75 års branscherfarenhet och ett produktsortiment som rymmer många världsledande varumärken som Corghi, Hunter, Stenhøj, EWJ och Opus. Ser man till den danska marknaden finns det cirka 1 500 verkstäder med fler än fyra anställda och ser man på den totala marknaden är det fler än 8 000 spridda över landet. Det känns därför som ett naturligt steg att nu etablera försäljning också på denna marknad, där vi även via Opus dotterbolag EWJ Teknik A/S, vars verksamhet vi nu flyttat till Sverige, redan har tillgång till en bred befintlig kundkrets, säger Magnus Greko, VD och koncernchef för Opus.

– Vi ser även att våra större kunder mer och mer efterfrågar helhetslösningar från sina leverantörer, både när det gäller produktsortiment och serviceutbud som geografisk närvaro. Etableringen i Danmark gör att vi nu kan erbjuda våra nordiska kunder en totalleverantör av verkstadsutrustning, vilket är en styrka vid större upphandlingar, avslutar Magnus Greko.

För att läsa det fullständiga pressmeddelandet, vänligen se bifogad fil eller besök www.opus.se.

Information om företaget: Opus Group AB (publ)