2011-02-09

RS Components lanserar branschens första elektroniktidning i iPad-appversion

Den nya appen med eTech för iPad har ett utökat interaktivt innehåll som t.ex. kostnadsfria bilder, animering och video

RS Components, världens största högservicedistributör av elektronik- och underhållsprodukter och varumärke för Electrocomponents plc, fortsätter sin offensiv för att föra nyskapande tjänster till sina kunder – nu genom att lansera eTech för iPad. Denna iPad-app ger ett nytt sätt att visa produkt- och teknikinformation, utöka och förstärka tidningsinnehållet med ytterligare detaljer, bilder, animeringar och videoklipp, så att det hela blir en riktigt interaktiv kundupplevelse. eTech för iPad finns tillgänglig för nedladdning utan kostnad världen över från Apple-butiken.

I en kommentar till lanseringen säger Glenn Jarrett, marknadsföringschef för elektronik på RS: ”När nu fler och fler informationskällor blir tillgängliga för designingenjörerna, måste RS kunna ge dem nyheter och vyer i ett format som de finner både informativt och engagerande. eTech för iPad är först i branschen och har utvecklats för att gå långt bortom den ursprungliga digitaltidningen där man vänder sida. Den utnyttjar helt och hållet enhetens kapacitet för visning offline.”

eTech (www.rsonline.se/etech) är en tidskrift som finns online och i tryckt version. Den är skriven särskilt för designingenjörer, teknikchefer och tekniker som jobbar på området elektronik, och distribueras globalt. RS arbetar med ingenjörer och experter inom elektronisk design för att ge information om nya tekniktyper för ett stort antal användningsområden. eTech för iPad använder framträdande publikationsteknik och ger läsarna ett förstärkt innehåll, komplett med interaktiva funktioner, som gör att de kan hålla sig à jour med nyheter och utveckling i branschen online och offline. eTech för iPad är gratis för nedladdning och prenumeranter får ett meddelande om att ladda ner varje påföljande nummer som publiceras.

”Vi utvecklar det mest nyskapande sättet att engagera våra kunder”, säger Martijn Duchatteau, chef för innovation online på RS. ”Genom att tillhandahålla information på ett dynamiskt och interaktivt sätt erbjuder vi våra kunder ett val: de kan välja hur mycket information de vill komma åt och i vilket format den levereras. Nyskapande är nyckeln till vår framgång, och eTech för iPad är ytterligare ett exempel på hur engagerade vi är i att hålla oss i spetsen för tekniken.”

Enligt eMarketer.com har forskning som utförts av UM och Time Inc. funnit att mer än 90 % av de iPad-ägare som läser tidningar förmodligen skulle prenumerera på dessa tidningar på enheten, och att de också vill att deras tidningar ska innehålla slående interaktiva visuella effekter. eTech-appen engagerar prenumeranterna, då den gör att de kan bläddra igenom hela innehållet utan att det behövs Internetanslutning.

Den tryckte versionen av eTech producerades första gången i november 2009, och följdes av en digital utgåva med sidvändning i juli 2010. eTech kommer att fortsätta finnas tillgänglig i alla format.

Information om företaget: RS Components Sverige