2011-02-04

Beijer Electronics introducerar ett nytt säkerhetssystem i sortimentet av säkerhetslösningar inom industriell automation

Produktbild från företaget Beijer Electronics Automation AB - MELSEC WS

MELSEC WS säkerhetssystem har speciellt utformade säkerhetskrav för enskilda maskiner och små / medelstora applikationer.

Det nya MELSEC WS säkerhetssystemet är utvecklat av SICK AG i samarbete med Mitsubishi Electric och uppfyller alla internationella säkerhetsstandarder. Med sin kompakta modulära arkitektur är systemet speciellt designat för applikationer i liten och mellanstor skala.

MELSEC WS tillämpar internationella standarder såsom: IEC 61058 SIL 3 ( Saftey Integrity Level) och EN ISO 13849-1 PL e (Performance Level) Detta innebär att alla tillverkningsindustrins säkerhetskrav är uppfyllda, vilket gör det mycket lättare att producera maskiner och utrustning som uppfyller det europeiska maskindirektivet.

Mångsidig expansion
Det levereras två typer av CPU enheter; med eller utan SICK EFI kommunikationsport. Enheterna ger enkel integration med SICK AG’s intelligenta sensorer i alla typer av säkerhetslösningar. Upp till tolv expansionsmoduler gör systemet exceptionellt mångsidigt. Expansionsmodulerna innehåller nätverksmoduler för Ethernet och CC-Link. En rad olika I/O moduler är tillgängliga: En expansionsmodul med åtta digitala säkerhetsingångar, en kombinationsmodul med åtta säkerhetsingångar samt fyra säkerhetsutgångar och en relämodul med fyra säkerhetsutgångar.

Kompakt profil med ”cutting-edge” säkerhetsteknologi
Varje modul är endast 22,5 mm bred. CPU enheterna hanterar upp till 255 funktionsblock och upp till 144 säkra in- och utgångar. Kort responstid på endast åtta millisekunder säkrar optimalt skydd för personal och maskiner.

Förenklar konfiguration
Systemet programmeras och konfigureras med hjälp en kostnadsfri och användarvänlig mjukvara i ett grafiskt användargränssnitt med intuitiv ”drag-and-drop” teknik. Ett omfattande bibliotek av certifierade funktionsblock och kraftfulla funktioner för programutveckling, simulering, analyser och dokumentation hjälper användaren i alla led av implementeringen av säkerhetssystemet.

Om Beijer Electronics
Beijer Electronics är ett expansivt teknikföretag med lång erfarenhet inom industriell automation och robust datakommunikation som utvecklar och marknadsför konkurrenskraftiga produkter och lösningar med användaren i fokus. Sedan starten 1981 har Beijer Electronics utvecklats till en internationell koncern med verksamhet i 16 länder och en omsättning på 1,1 miljarder kronor 2009. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholms Small Cap-lista under symbolen BELE. www.beijerelectronics.se

Kontakt
För ytterligare information kontakta produktchef Lars Celano 040-358672 eller besök vår hemsida www.beijer.se.

Information om företaget: Beijer Electronics Automation AB