2013-12-19

EET Europarts köper danskt utvecklings- och designföretag inom Audio/Video

Produktbild från företaget EET Sverige AB - EET Europarts köper danskt utvecklings- och designföretag inom Audio/Video

Det nyligen genomförda förvärvet av danska ViewMedia är det tredje förvärvet som EET Europarts gör i år. EET Europarts tror starkt på fortsatt tillväxt inom försäljning av digitala ljud- och videoprodukter och förvärvet kommer ytterligare att stärka positionen för EET Europarts som en stark leverantör av Home Entertainment & Lifestyle för detaljhandeln.

Förvärvet av ViewMedia kommer att placeras i en nyetablerad enhet, Clint Digital, med EET Europarts som majoritetsägare och seniora medarbetare från tidigare ViewMedia som minoritetsägare.
 
Clint Digital kommer att utveckla och designa digitala ljud- och videoprodukter. Clint Digital har ett brett sortiment inom bl a operatörsgodkända digitala TV-boxar för DVB-TV-marknaden tillsammans med DAB/DAB +-radio, Internet-radio och streamingprodukter för ljudmarknaden. Dessutom ligger en helt ny line-up av produkter i ”pipelinen” som kommer att lanseras i början av 2014. Försäljningen kommer att ske dels genom EET Europarts europeiska distributionsnät, med 31 försäljningskontor i 26 länder och mer än 40.000 betalande kunder per år, dels genom att sälja direkt till befintliga Clint Digital key accounts och private label-kunder.
 
"Vi är ett tillväxtföretag och vi tror att det finns en enorm marknadspotential för innovativa, digitala ljud- och videoprodukter. Vårt förvärv av liknande verksamhet från Kjaerulff1-koncernen tidigare i år har redan visat sig vara en mycket god investering, med Clint Digital vi kommer att lägga till ytterligare ett starkt produktsortiment och ännu fler expertområden i det här specifika affärsområdet”, säger Stefan Nilsson, VD för  EET Europarts i Sverige.


 "EET Europarts är unika i Europa och en perfekt matchning för ett företag som Clint Digital. Vår ambition att bli en Pan-europeisk leverantör kräver en exceptionell affärspartner och det är det vi nu har uppnått med EET Europarts. Vi är mycket nöjda med samarbetet och glada över att vi  nu har rätt utgångsläge för att lansera den nya och mycket intressanta produkt line-up vi har förberett för lansering i början av det nya året, "säger Brian Larsen, VD för Clint Digital.

Brian Larsen grundade det tidigare ViewMedia och har de senaste 17 åren varit både delägare och VD.


Information om företaget: EET Sverige AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk