2013-12-19

Nya brandsäkra skåp för kemikalier godkända enligt EN 14470-1

Produktbild från företaget Denios AB - Nya brandsäkra skåp för kemikalier godkända enligt EN 14470-1

DENIOS lanserar nytt brandsäkert skåp godkänt enligt EN 14470-1, Brandsäkert skåp Base line!Med integrerad sockel, dörrspärrsysten, nya storlekar, kommer Brandsäkert skåp Base line att bli en favorit. Det nya skåpet har 30 minuters brandmotstånd, EI30.

Brandsäkert skåp Base line är en vidareutveckling av det redan befintliga sortimentet av skåp från DENIOS. Skåpet är, liksom alla brandsäkra skåp från DENIOS, testat och godkänt enligt EN 14470-1 och därmed godkänt för användning för förvaring av brandfarliga vätskor i laboratorier och industriell miljö.

Base line är klassat som EI 30 och är en instegsmodell i den nya serien som även finns som EI 90, med 90 minuters brandskydd, i brandsäkert skåp Systema. Båda dessa varianter kommer med en stomme lackerad i graftgrå och sedan finns 7 färger att välja mellan på dörrarna. Fördelen är att den enkelt går att grupper olika typer av kemikalier i olika färgkodningar.

Base Line och Systema är utvecklade för att tåla högre påfrestningar och belastning och lämpas därmed extra väl i industriella miljöer. Med de nya måtten och den integrerade sockeln som standard är de brandsäkra skåpen enkla att förflytta och kommer genom de flesta dörrposter.

De brandklassade skåpen kan fås i fleratlet bredder och höjder. Välj mellan 60, 90 eller 120cm bredd och 120 alternativt 196 cm höjd. För att undvika Ex-Zon runt skåpet krävs en mekanisk ventilation. Detta finns som tillval och även den populära varianten med kolfilter där inget ingrepp i byggnad, eller inkoppling till ventilationssystem, krävs.

Vi berättar gärna mer och hjälper till att hitta rätt skåp för ert behov. För mer information klicka här.


Information om företaget: Denios AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk