2010-11-15

Swisslog vidareutvecklar och effektiviserar hos Danish Crown

Produktbild från företaget Swisslog AB - Swisslog vidareutvecklar och effektiviserar hos Danish Crown

2008 fick Swisslog order av Danish Crown K-Pack AB att bygga en helautomatisk sorteringsanläggning i Jönköping för hantering av konsumentpackat kött. Anläggningen är i drift sedan våren 2009 och nu är det dags för nästa steg.

”Nästa steg är att utveckla sorteringsanläggningen och effektivisera hanteringen. Den tidigare möjligheten till omlastning på en extern terminal är inte nödvändig, utan nu kommer allt färdigpackat kött att kunna sorteras direkt till butiken. En utveckling som effektiviserar flödet till kortare ledtid och lägre kostnad”, berättar Håkan Furberg, säljansvarig på Swisslog.

Den automatiska anläggningen, som bygger på ett lättgodssystem med miniloadkranar, tar emot SRS-lådor direkt efter produktionslinjerna, mellanlagrar och transporterar dem till ett robotsystem som ställer lådorna i kundstaplar på pall. Leveransomfattningen av steg två består av ytterligare en robot samt ett mellanlager, servat av fyra lättgodskranar. Anläggningens driftstart är planerad till maj 2011.

”Vi fortsätter att samarbeta med Swisslog då vi vet att detta företag har erfarenhet från vår bransch, kan leverera anläggningar med hög prestanda och kvalitet och dessutom agerar på ett mycket professionellt sätt”, säger Niels V. Juhl, Teknisk Chef på Danish Crown och projektchef för Jönköpingsanläggningen. Niels V.Juhl fortsätter, ”då vi är mycket nöjda med den levererade lösningen, som vi tillsammans med Swisslog arbetat fram, ser vi inom Danish Crown fram emot ytterligare utveckling och implementering av det här konceptet inom koncernen”.

Kontaktuppgifter
Swisslog AB
Evalena Fasth, Marketing Executive
Tel: +46 (0)142 557 11
Mobil: +46 (0)70 320 57 11
E-mail: evalena.fasth@swisslog.com
Internet: www.swisslog.se

Information om företaget: Swisslog AB