2007-12-11

Wärtsilä levererar flerbränslekraftverk till Trinidad och Tobago

Wärtsilä tecknade i november 2007 ett avtal med Trinidad and Tobago Electricity Commission (T&TEC), det nationella elverket i Republiken Trinidad och Tobago, om att leverera ett flerbränslekraftverk som drivs med både naturgas och lätt brännolja. Avtalet beräknas uppgå till 77 US dollar (cirka 52,3 miljoner euro). Detta baskraftverk blir regionens första naturgas- och dieselkraftverk i sitt slag.

Kraftverket kommer att tas i drift i september 2009 och uppföras på Cove Industrial Estate i Cove på ön Tobago. Kraftverket kommer att leverera el till Tobago samt även sörja för kraftöverföring till huvudön Trinidad via två befintliga undervattenskablar. Wärtsiläs kraftproduktionsanläggning kommer att producera totalt 64 MW.

Wärtsilä kommer även att driva anläggningen i Cove under de första fem åren enligt ett drifts- och underhållsavtal.

"Vi valde Wärtsilä till leverantör av detta nya gasdrivna kraftverk på Tobago efter en hård anbuds- och utvärderingsprocess. Detta nya, högeffektiva flerbränslekraftverk, vars primära bränsle blir naturgas med fullständig förbränning, förbättrar landets produktionskapacitet för baskraft och tillgodoser Tobagos behov, som för närvarande är 40 MW, i minst tio år framåt", säger Indarjit Singh, direktör för Trinidad and Tobago Electricity Commission.

Information om företaget: Wärtsilä Sweden AB