2009-02-27

Nyheter från Mobergs på MalmöMässan 1-2 april

Produktbild från företaget Mobergs Produktkontroll AB - GENIUS+

På MalmöMässan ordnar easyFairs sju mässor parallellt och Mobergs kommer där att presentera en helt ny styrenhet för metalldetektorer benämnd ”GENIUS+" som underlättar användandet av metalldetektorer, som är en viktig del av automatisk produktinspektion inom tillverkningsindustrin.

GENIUS+ har en grafisk färgpekskärm som gör det ännu enklare att optimera detekteringen och hantera moderna funktioner för spårbarhet och snabba produktbyten. Med multifrekvens teknologi kan hög detekteringskänslighet uppnås för flera olika produkter även sådana med stor produkteffekt (feta, blöta produkter) eller speciella förpackningar. Funktioner som quick-learn, tracking, loggbok, datakommunikation och testrutiner är idag självklara.

Fördelarna och enkelheten med den smarta röntgendetektorn RAYCON, som hade Sverigepremiär i oktober, demonstreras naturligtvis också i montern. Även den är utrustad med stor och tydlig pekskärm i färg och med enkla menyer på svenska.

Dessutom visas en rad olika metallseparatorer och högintensiva magnetseparatorer för olika bulkflöden.

Vidare information kan lämnas av MOBERGS Processkontroll AB i Malmö, tel 040-6808060, www.metalldetektorer.se, som ställer ut på easyFairs Malmö i monter U001.

Information om företaget: Mobergs Produktkontroll AB