2011-03-04

Boon Edam inför ny miljövänlig teknik för ytbehandling

Boon Edam, som är global marknadsledare inom området karuselldörrar söker ständigt efter nya och innovativa sätt att minska företagets negativa påverkan på miljön. I början av 2011 introducerade företaget, som ett av de första i världen, en ny och miljövänlig teknik för att förbehandla metallen som används i deras dörrsystem inför pulverlackeringen.

Precis som vid alla andra typer av teknik för ytbehandling användes tidigare krom för att förbehandla metallerna och skapa ett kraftigt underlag för vidare bearbetning. Krom är dock ett giftigt ämne som måste hanteras varsamt och som kan påverka miljön mycket negativt om det inte avfallshanteras på korrekt sätt.

Boon Edam har nu lanserat en ny teknik baserad på zirkonium. Den nya processen ger ett lika högkvalitativt underlag inför lackeringen, men till en avsevärt lägre risk för Boon Edams medarbetare och för vår miljö. Faktum är att zirkonium är så miljövänligt att allt avfall kan hällas ut direkt i avloppet efter ett enkelt pH-test.

Daniëlle Bakker, kvalitetsansvarig, säger: "Vi på Boon Edam tillverkar sedan länge entrélösningar med en positiv påverkan på miljön. Vi tar vårt ansvar på största allvar och har nu tagit nästa steg i vår tillverkningsprocess. Vi kommer även i framtiden att utforska nya och bättre sätt att minska våra verksamhetsprocessers negativa påverkan på miljön."

För mer information, kontakta, energi@boonedam.se, besök www.boonedam.se eller ring 08-753 60 30

Information om företaget: Boon Edam AS