2007-10-16

tesa tejp – är mer än du ser

Produktbild från företaget tesa AB - Elmia Subcontractor

tesa tejp ställer även i år ut på Elmia Subcontractor. Subcontractor mässan är viktig för tesa, då den inte bara är ännu en plats för att visa tesa tejper, utan även är en verklig mötesplats för tesa kunderna. Genom tesas breda kontaktnät inom den svenska industrin skapas åtskilliga kontakter mellan tesa kunderna, till exempel när en möbeltillverkare får snabbare produktion med hjälp av självhäftande plastprofiler, som levereras av en annan tesa kund.
På mässan kommer tesa att fokusera på 3 huvudområden: Fordons-, elektronik- och byggnads-/möbelindustrin – 3 områden där underleverantörer spelar en betydande roll.

Varje bilkaross innehåller en mängd hål, som är nödvändiga för själva produktions-förloppet: Hål för tillgängligheten för robotar, hål för avrinning av färg under lackeringen etc. Dessa hål måste täckas i den färdiga bilen för att undvika fuktgenomträngning, buller och liknande. Detta görs ofta med plastpluggar. Pluggar är komplicerade och jobbiga att montera. Utstansningar i självhäftande tejp kan enkelt göras och användas till olika stora hål och snabbt monteras. Genom att placera alla utstansningarna på ett enda ark, uppnår man en extra kvalitetssäkring: Först när alla utstansningar använts är alla hål täckta.

Mobiltelefoner, digitala kameror och datorer blir ständigt mer avancerade trots att de ständigt minskar i storlek. För att med största möjliga säkerhet montera små detaljer används värmeaktiverbara tejper: Tejp, som aktiverat under värme och tryck, utvecklar extremt hög häftformåga, med samma häftförmåga som starkaste tvåkomponentslim – och detta utan limmets miljöproblem. Utstansningar kan, som i en vanlig självhäftande tejp, göras i dessa tejper.

I möbler utgör glas en dekorativ detalj, men det är också jobbigt att förarbeta: Att borra hål i glas är både tidskrävande och riskabelt. Dekorativa profiler och handtagsprofiler monteras bäst med dubbelhäftande tejp. Och om profilerna kommer med tejpen förmonterad från profilleverantören, blir monteringen enkel och snabb.

tesa erbjuder inte enbart lokala svenska tejpspecialister, utan även en internationell organisation för ”spec-in” tvärs över gränserna, som hjälp för underleverantörer utanför Sverige.

tesa AB
ELMIA Subcontractor 2007
6–9 november
Monter C 05 : 18

Information om företaget: tesa AB