2010-04-09

ViaCon expanderar i Södra Sverige!

ViaCon forsätter att expandera i Sverige och har genom förvärv av Skånska Gas & VA-lagret AB i Eslöv skapat en närhet till kunder i de södra delarna av landet. Skånska Gas & VA-lagret AB som finns i Eslöv har under många år varit en komplett leverantör av produkter inom VA och mark till entreprenörer i Skåne.

- Vi ser verkligen fram mot att få en stark etablering i södra Sverige säger Sten-Eric Lager, koncernchef för ViaCon-gruppen. Genom Skånska Gas & VA-lagret AB får vi fler kompetenta medarbetare samtidigt som vi får ett väl fungerande lager och logistikcenter i södra Sverige. VI kommer nu kunna ge våra kunder än bättre och snabbare service.

Skånska Gas & VA-lagret har fört ett brett sortiment av produkter för väg & anläggningsbyggnad. Genom egen distribution har man försett företag i omgivningen med snabba leveranser och en bra kundservice.

- Att komma in i ViaCon-koncernen ser vi som en stor framgång och som ett erkännande på att vårt arbete på marknaden varit framgångsrikt säger Dejan Borko, VD för Skånska Gas & Va-lagret AB. ViaCon tillför oss ett mycket brett och komplett produktsortiment samt en mängd spetskompetens inom olika områden, vi blir helt enkelt mer kompletta i kombination med ViaCon än som fristående företag. Våra egna lastbilar kommer att fortsätta leverera till våra kunder men nu kan vi även komplettera upp med produkter vi tidigare inte haft, jag ser verkligen fram emot att även kunna leverera produkter som är tillverkade inom ViaCon.

ViaCon har nu ca 150 anställda i Sverige från Lycksele i norr till Eslöv i söder. Fokus för koncernen är produkter för mark, väg och vatten där man både har egen tillverkning av rörbroar, vägtrummor och plaströr samt försäljning av importerade produkter. Genom köpet av Skånska Gas & VA-produkter förstärker ViaCon sin position som marknadsledande inom detta segment.

För ytterligare upplysningar kontakta
Sten-Eric Lager, Koncernchef ViaCon, 0510-60040

Information om företaget: ViaCon AB